Új intézkedések a Görögországba való belépésre a COVID-19 világjárvány összefüggésében

0 787

A Külügyminisztérium kijelenti, hogy a görög hatóságok új intézkedéseket jelentettek be a Görögország területére való beutazás feltételeivel kapcsolatban a COVID-19 világjárvány kapcsán.

Így, 10. november 2020-től, minden Görög Köztársaságba belépő személy köteles kitölteni az utaskereső űrlapot (PLF) legalább 24 órával az utazás megkezdése előtt, függetlenül attól, hogy melyik országból érkezik. 

De asemenea, 11. november 2020-től, minden Görög Köztársaságba belépő személynek, függetlenül az érkezési országtól vagy a használt szállítóeszköztől, negatív eredménnyel rendelkező molekuláris tesztet (PCR) kell benyújtania COVID-19-re vonatkozóan, amelyet legfeljebb 72 órával végeztek. a Görög Köztársaság területére való belépés előtt.

Ugyanabban az időben november 10-től, az utaskereső űrlap (PLF) kitöltésének kötelezettsége a Görög Köztársaság területét elhagyó minden személyre is vonatkozik, tekintet nélkül a célállomásra. Azok a turisták, akik ott-tartózkodásuk befejezése miatt hagyják el Görögországot, mentesülnek e kötelezettség alól.  

A Külügyminisztérium megismétli a román állampolgároknak címzett ajánlását, hogy külföldi utazásuk előtt alaposan tájékozódjanak, és szigorúan tartsák be a COVID-19 világjárvánnyal összefüggésben hozott intézkedéseket.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.