Így nézheti élőben a Mikulást szenteste!

0 669

A Mikulás mindjárt elkezdi ajándékozni a jókat. A gyerekek kíváncsian várják, mikor jön a Mikulás, és felnéznek az égre, remélve, hogy rénszarvasok húzzák a szánjukat.

A North American Aerospace Defense Command (NORAD) segít a gyerekeknek, és a legújabb technológiát fogja biztosítani a Mikulás megtalálásához karácsony estéjén. A szervezet 1955 óta látja el ezt a különleges feladatot.  

A Mikulás nyomában

A legenda szerint egy gyerek a Sears lánc által megadott telefonszámon próbálta felhívni a Mikulást. De a gyerek rosszul írta be a számot, és felhívta Harry Shoup ezredest, aki aznap este a Kontinentális Légvédelmi Parancsnokságnál (CONAD) volt szolgálatban. A NORAD elődjét, a CONAD-ot 1954-ben alapították a hidegháború idején, feladata az volt, hogy folyamatosan figyelje az Egyesült Államok légterét bármilyen légi vagy űrtámadás miatt. Shoup, aki Mikulás ezredesként vált ismertté, egész évben lehetőséget látott arra, hogy nyilvános elismerést szerezzen küldetésének. 

Még 1955 karácsonya előtt a CONAD, a hadsereg, a haditengerészet és a légierő továbbra is üldözi és őrzi a Mikulást és szánját az Egyesült Államokba tartó és onnan induló útja során, hogy megtámadják azokat, akik nem hisznek a karácsonyban.

Azóta külön telefonvonalat állítottak fel azoknak a gyerekeknek, akik kíváncsiak, hogy jól megy-e az ajándékszállítás. 1958-ban, amikor a NORAD átvette az Egyesült Államok és Kanada védelméért felelős két országos szervezet szerepét, megörökölte a szezonális kötelezettséget, amelyet ma „NORAD Tracks Mikulásnak” neveznek. 

Nézze élőben a Mikulást

A NORAD szerint az infravörös érzékelőkkel felszerelt védelmi műholdak maximális pontossággal képesek követni Rudolf orrának hőjelzését. Annak érdekében, hogy a Mikulásnak sikerüljön ajándékokat osztania a gyerekeknek Észak-Amerikában, a NORAD két F/A-18-as repülőgépet üzemeltet kísérőként. 

Gyerekek és felnőttek férhetnek hozzá speciális oldal visszaszámlálás a Mikulás útjának kezdetéig. A nagy éjszakán az oldalon egy interaktív térkép lesz látható, amely megmutatja, hol tartózkodik a Mikulás. 

Alternatív megoldásként a Google kínálja a sajátját A Mikulás nyomkövető eszköze, bár megmagyarázhatatlan módon az adatai eltérőek lehetnek.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.