Megérkezett az első Airbus A350 XWB Turkish Airlines (TC-LGA és TC-LGB)

0 2.804

Október 22-én és 23-án átadták az első 2 darab Airbus A350 XWB Turkish Airlines repülőgépet. TC-LGA és TC-LGB regisztrált repülőgépekről beszélünk. Megérkeztek Isztambulba, és hamarosan belépnek a kereskedelmi szolgálatba.

A két gép kezdetben több szállás járatot fog üzemeltetni belföldi útvonalakon Törökországban. November 2-jén a TK1 - TK2424 járat Isztambul - Antalya útvonalon közlekedik. De Ankarába is üzemeltet majd járatokat.

Az első Airbus A350 XWB Turkish Airlines (TC-LGA és TC-LGB)

A Turkish Airlines az A30 XWB családból 350 darab repülőgépet rendelt, amelyeket fokozatosan szállítanak a következő években. A széles törzsű repülőgépekhez hasonlóan hosszú távú járatokat fog üzemeltetni Isztambulból olyan célpontokba, mint London és Dubai. Fokozatosan érkezik Los Angelesbe és Szöulba. Az üzemidő azonban változhat az új koronavírus-járvány miatt.

Az Airbus A350-900 Turkish Airlines repülőgépei 2 osztályba sorolhatók, üzleti osztályon 32 és turista osztályon 297 ülőhellyel.

Sajnos az új gépek felvétele a Turkish Airlines flottájába csendesen, a fogadási ceremónia nélkül történt. Talán azért, mert az első Turkish Airlines A350-900-ast általában június 11-én szállították ki, de a COVID-19 világjárvány miatt a török ​​légi fuvarozó arra kényszerült, hogy a Tarbes-Lourdes-Pyrénées repülőtérre (LDE) küldje el tárolásra a repülőgépet.

Augusztus 25-én a TC-LGA repülőgép visszatért Toulouse-ba, ahol további repüléseket hajtottak végre az Airbus szakemberei segítségével. Így aztán többszöri kézbesítési kísérlet után október 22-én landolt Isztambulban. Másnap, október 23-án a TC-LGB is Toulouse-ból Isztambulba repült.

Majd kiderül, hogyan alakulnak a dolgok a Turkish Airlines számára. Emlékeztetünk arra, hogy 2020 túl sok járat nélküli év, így valószínűleg 2021-ig is így lesz.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.