Április 26-tól az Air Canada minden egyesült államokbeli járatát felfüggesztette

0 913

Az Egyesült Államok és Kanada közötti utazási korlátozások kiterjesztése miatt az Air Canada úgy döntött, hogy felfüggeszti az Egyesült Államokba irányuló/ onnan induló járatokat. A döntés április 26-án lép hatályba, amikor az Air Canada utolsó járata indul Kanada és az Egyesült Államok között.

Az Egyesült Államok és Kanada kormánya közötti megállapodás értelmében az utazási korlátozások 30 napig lesznek érvényben. Ilyen körülmények között az Air Canada 22. május 2020-től újraindíthatja a menetrend szerinti járatokat Kanada és az Egyesült Államok között. Nyilvánvalóan a két kormány által akkor bevezetett korlátozások függvényében.

Az érintett utasok díjfizetés nélkül módosíthatják utazási adataikat. További információ az Air Canada lemondási/visszatérítési/átütemezési szabályzatáról a légitársaság honlapján www.aircanada.com.

Kanada legnagyobb légitársaságát, az Air Canada-t sújtotta a COVID-19 világjárvány. Március 16-tól az Air Canada (valamennyi leányvállalatával együtt) az összes menetrend szerinti járatának több mint 90%-ával csökkentette menetrendjét.

Miután az Egyesült Államok bejelentette az első utazási korlátozásokat, az Air Canada módosította a menetrendjét. Március 21-én a kanadai légitársaság csak 11 amerikai célállomásra repült a 3 legjobb kanadai csomópontból. 26. április 2020-tól pedig az Air Canada felfüggeszti az összes Egyesült Államokba irányuló járatát. Azt még nem tudni, hogy május 22-e után újraindulnak-e a járatok, és milyen feltételek mellett.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.