Április 19-én folytatódik a karantén utazás Új-Zéland és Ausztrália között.

0 531

Új-Zéland és Ausztrália bejelentette, hogy április 19-én megnyitják a régóta várt "Covid-biztonságos utazási buborékot", miután mindkét országnak sikerült felszámolnia a koronavírus terjedését. A környező országok közötti karanténmentes utazás kezdete megkönnyebbülés lesz a járvány miatt elszakított családok, valamint az utazásszervezők számára.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök elmondta, hogy az egészségügyi tisztviselők úgy vélik, hogy Ausztráliában alacsony a vírus terjedésének kockázata, és az utazás már biztonságos. "Az utazási megállapodás lendületet ad a gazdasági fellendülésnek, és egy megállapodás a nemzetközi utazások biztonságos megnyitásához, miközben folytatja a vírus felszámolására és fenntartására irányuló stratégiát."mondta Ardern.

Ausztrália korábban engedélyezte az új-zélandiak számára, hogy karantén nélkül érkezzenek, de Új-Zéland óvatosabb megközelítést alkalmazott az Ausztráliában tartózkodókkal szemben, és megköveteli az utazóktól, hogy érkezésükkor két hetet karanténban töltsenek. A két országnak sikerült felszámolnia a vírust úgy, hogy akadályokat állít a külvilág elé. Ausztrália és Új-Zéland is szigorú karanténkövetelményeket írt elő az utasokkal szemben.

Az "utazási buborék" figyelmeztetéssel jár: Utazók, vigyázzatok!

A bejelentés az új-zélandi síszezon előtt érkezik, és sok üdülőhely, köztük a Queenstown síterep örömteli híre volt.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök azt mondta újságíróknak, hogy ez egy fontos első lépés Ausztrália számára, mivel a nemzet lassan kezd visszatérni a normális kerékvágásba. "Az, hogy újra utazhatunk, új munkahelyeket jelent, összehozza az embereket, és sok lehetőséget fog jelenteni, ahogy helyreállnak a normális kapcsolatok Ausztrália és Új-Zéland között" - mondta.

"Az embereknek fontolóra kell venniük az utazás lemondását vagy lerövidítését, ha járvány lép fel" - mondta. Ez azt jelenti, hogy az utazni vágyók átmenetileg bármely országban rekedhetnek, vagy karanténba kényszeríthetik.

A légitársaságok gyorsan reagáltak, bejelentették a járatok számának jelentős növekedését és az árak csökkenését.

Új-Zéland nem kívánja növelni a nemzetközi utazók számát, továbbra is óvatosan kezeli a járványt. Ausztrália nem tervez utazási megállapodásokat kötni a kis csendes-óceáni államokkal, a Cook-szigeteken és Niuén kívül, amelyek mindkettő erős alkotmányos kötődést ápol Új-Zélanddal.

Az Air New Zealand vezérigazgatója, Greg Foran tavaly kezdett dolgozni a légitársaságnál, éppen akkor, amikor a járvány kiütközött. Öt évig dolgozott a Walmart vezérigazgatójaként. Azt mondta, alig várja, hogy találkozhasson néhány unokájával. "Minden bizonnyal először veszem elő az útlevelemet, mióta csatlakoztam a légitársasághoz, hogy átlépjem a határt, hogy lássam a családomat.", ő mondta.

A Qantas, Alan Joyce vezérigazgatón keresztül, szilárd helyzetben van: oltass be vagy maradj otthon! A COVID-19 elleni védőoltás megkezdésével csak azok szállhatnak fel repülőgépeikre, akik igazolják az oltást.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.