Új utazási korlátozások Amerikában a Biden elnök által aláírt rendelet nyomán. (videó)

1 852

Joe Biden amerikai elnök aláírt egy rendeletet, amely új utazási korlátozásokat vezet be. A rendelet része a Covid-19 világjárvány leküzdésére irányuló új tervének.

Biden elnök aláírt egy rendeletet, amely kötelezővé teszi a maszk viselését.

A 21. január 2021-én aláírt rendeletek közül az első hivatali nap Joe Biden elnök, a vonatkozó maszk viselése – immár kötelező az Egyesült Államokban minden szövetségi épületben, repülőtéren és a repülőgépek fedélzetén, a # 100daysmaskchallenge mottóval.

Az American Airlines, a Delta Air Lines, a United Airlines, de más amerikai cégek is kijelentették, hogy a maszk viselésének felelőssége nem csak a magáncégek politikájától függ. A Fehér Ház szerint az intézkedés most a szövetségi joghatóság alá tartozó tömegközlekedésre vonatkozik, beleértve az államközi és nemzetközi járatokat is.

Az utazóknak önszigetelniük kell az Egyesült Államok területére való belépéskor.

Egy másik rendelet érinti, amely január 26-án lép hatályba karantén megállapítása a külföldről légi úton érkező utasok számára, az elkülönítés időtartamának meghatározása nélkül. A CDC (Centers for Disease Control and Prevention in America) tíz napra ajánlja az önelszigetelő utazóknak. A CDC kérésére az utasokat is tesztelni kell, mielőtt az Egyesült Államokba utaznának.

Ezek az új intézkedések segítenek az Airlines for America-nak, az amerikai légitársaságok szövetségének, de a szakszervezeteknek is. Azon légiutas-kísérők közül, akiknek időnként nehézségei támadtak a szabályok betartatásával, a Flight Companion Association - CWA (AFA-CWA, amelynek körülbelül 50.000 XNUMX tagja van) felhívta a figyelmet arra, hogy "Egyetlen szövetségi maszkra vonatkozó szabály megvédi a légiutas-kísérő személyzetet és a többi dolgozót a jövőbeli problémáktól."

Eddig a CNBC szerint csaknem 3.000 utast nem engedélyeztek a légitársaságok Delta, United, Frontier, Spirit, JetBlue, Alaszka, Hawaiian és Allegiant. A valós szám valószínűleg magasabb, mivel az American Airlines és a Southwest fapados légitársaság nem akarja elárulni, hány utast nem engedtek el utazni, mivel a beszállás előtt pozitív tesztet kaptak.

Új oltóközpontok állnak majd rendelkezésre.

Biden elnök azt is megígérte, hogy növeli az oltási helyek számát azáltal, hogy "szövetségi közösségi vakcinációs központokat" hoz létre stadionokban, tornatermekben és konferenciaközpontokban. Több ezer további dolgozó lesz, néhányuk a szövetségi ügynökségektől, de a katonaságtól, valamint az elsősegélynyújtóktól is.

Biden szerint a jövő hónaptól 100 ilyen központnak kell lennie. Biden egyik választási ígérete az volt megbízatásának első 100 napjában több mint 100 millió amerikai kap védőoltást.

„Nem egyik napról a másikra kerültünk ebbe a válságba, és hónapokba telhet, mire kikeveredünk belőle” – mondta Biden. februárban az ország valószínűleg meghaladja az 500.000 XNUMX halálos áldozatot.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.