Az Írországba való beutazás feltételei: negatív COVID-19 teszt bemutatása / 14 napos elkülönítés

1 4.649

VÉSZHELYZETNU (de a SARS-CoV-2 vírusfertőzött új esetek számának növekedése miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ami teljes karanténnak felel meg /teljes lezárás, legalábbis addig 05.04.2021 (A korlátozások maximális szintje - 5. szint, a kormánytervben előírtak "Rugalmasság és felépülés 2020-2021: Terv a COVID-19-cel való együttéléshez” 2020 szeptemberében fogadták el).

16. január 2021-tólÖSSZES az Írországba érkező személyeknek be kell mutatniuk a PCR molekuláris teszt negatív eredménnyel SARS-CoV-2 vírusfertőzésre, előadva legfeljebb 72 órával az ír területre való belépés előtt. Jelenleg a PCR molekuláris láncteszt (polimeráz láncreakció teszt) az egyetlen teszttípus, amelyet az ír közegészségügyi hatóságok fogadnak el.

A tesztet légi és tengeri beszállás előtt és a dublini repülőtérre érkezéskor is be kell mutatni.

PCR molekuláris teszt negatív eredménnyel SARS-CoV-2 vírusfertőzésre

A következő személyek kategóriái mentesülnek a SARS-CoV-2 vírusfertőzés negatív tesztjének kötelező követelménye alól: Észak-Írországból utazó személyek, nemzetközi szállítmányozók, beleértve a szállítókat, repülőgépek és hajók személyzete, 6 éven aluli gyermekek , valamint a másik államba tranzitban lévő személyek, feltéve, hogy nem hagyják el a repülőtér tranzitterületét.

Írországba légi vagy tengeri úton történő belépéskor az utasoknak ki kell tölteniük egy helymeghatározási űrlapot (elérhető online vagy az általam utazó légitársaság vagy komptársaság terjeszti). A helyszíni adatlap helyes és hiánytalan kitöltése kötelező. Az alapvető ellátási lánc szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók, például a fuvarozók, a pilóták és a tengerészeti személyzet, valamint a diplomáciai személyzet mentesülnek az űrlap kitöltése alól.

Bevezették az otthoni karantén kötelezettségét

Kezdve ezzel Február 4 2021, bevezették a külföldről Írországba érkező összes személy otthoni karanténba helyezésének kötelezettségét. A külföldről Írországba érkezőknek ki kell tölteniük a helymeghatározási űrlapot, és 14 napos karanténba kell vetni magukat a megadott címen. Azok az emberek, akik Észak-Írországból indulnak Írországba, mentesülnek. Az ír rendőrség felhatalmazást kapott a karanténban lévő személyek ellenőrzésére.

A karantént 14 napnál korábban is fel lehet függeszteni, ha a személy az ötödik naptól kezdődően új, SARS-CoV-2 vírussal való fertőzésre vonatkozó tesztet mutat be negatív eredménnyel.

Angolából, Ausztriából, Botswanából, Brazíliából, Burundiból, Zöld-foki-szigetekről, Kongói Demokratikus Köztársaságból, Eswatini Királyságból, Lesotho Királyságból, Malawiból, Mauritiusból, Mozambikból, Namíbia, Ruanda, Seychelle-szigetek, Dél-Afrika, Tanzánia, Egyesült Arab Emírségek Egyesült Államokból érkező összes utas Az államoknak, Zambiának, Zimbabwének, Argentínának, Bolíviának, Brazíliának, Chilének, Kolumbiának, Ecuadornak, Francia Guyanaknak, Guyanának, Panamanak, Paraguaynak, Perunak, Suriname-nak, Uruguaynak és Venezuelának kivétel nélkül 14 napig meg kell felelniük a karantén intézkedésnek. Írországba érkezés után, és az érkezés után 2 nappal meg kell vizsgálni a SARS-CoV-5 fertőzésre. Még ha a teszt eredménye negatív is, az embereknek karanténban kell maradniuk a 14 napos érkezési időszak lejártáig.

A karanténszabályok be nem tartása szabálysértésnek minősül

A karanténra vonatkozó előírások be nem tartása szabálysértésnek minősül, és 2.500 eurós pénzbírsággal vagy hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A karantén intézkedés alá vont személy a karanténhelyet sürgősnek ítélt okból, egészségének, jólétének védelme, illetve az állam elhagyása érdekében elhagyhatja.

Ezzel egyidejűleg a karanténba helyezett személyek elhagyhatják otthonukat/lakhelyüket, hogy PCR molekuláris tesztet végezzenek. Ha az eredmény negatív / "nem észlelhető", legkorábban az érkezés után 5 nappal a karantén időszak véget érhet. A PCR molekuláris teszt negatív eredményének írásos megerősítését legalább 14 napig meg kell őrizni.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.