Írország 3. december 2021-tól kötelező vizsgálatot ír elő minden utas számára

0 1.811

Az ír hatóságok bejelentették, hogy december 3-tól minden utasnak negatív koronavírus-tesztet kell mutatnia az országba érkezéskor.

Ez a döntés az új koronavírus, különösen az Omicron variáns terjedésének megállítása érdekében született, amely több európai országban kezdett domináns törzsvé válni.

Az ír hatóságok azt is bejelentették, hogy a COVID-19 elleni teljes védőoltásban nem részesült személyeknek negatív eredményt kell adniuk a legfeljebb 72 órás PCR-teszt során. Azok, akik teljesen beoltottak a vírus ellen, eldönthetik, hogy PCR-t vagy antigént szeretnének-e negatívnak mutatni (48 óránál nem régebbi).

„3. december 2021-tól, péntektől minden 12 éves és idősebb utasnak, aki teljes mértékben beoltott vagy felépült a COVID-12 betegségből, negatív antigéntesztet (19 órával érkezés előtt) vagy negatív PCR-tesztet (legfeljebb 48 órával korábban) kell bemutatnia. érkezés)”, se – derül ki az ír kormány közleményéből.

Írország kormánya azt is egyértelművé tette, hogy minden olyan személy, aki az elmúlt két hétben az alábbi országok valamelyikébe látogatott, csak vészhelyzet esetén utazzon Írországba: Botswana; Eswatini; Lesotho; Mozambik; Namíbia; Dél-Afrika; Zimbabwe.

Vannak kivételek. Ír állampolgárok vagy uniós polgárok családtagjaikkal, az Egyesült Királyság állampolgárai, Írország legális lakosai, a diplomáciai testület tagjai és a közlekedési dolgozók mentesülnek e beutazási követelmények alól, amikor Írországba utaznak.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.