Észtország karanténba utasítja az Ausztriából, Horvátországból és Hollandiából érkező, be nem oltott utazókat

0 336

Az észt külügyminisztérium felfedte, hogy az Ausztriából, Horvátországból és Hollandiából érkező összes beoltatlan utazónak tíz napig karanténban kell maradnia, mivel az országok felkerültek a vörös listára.

A karanténidőszak azonban lerövidülhet, ha a be nem oltott utazók két PCR-tesztet végeznek Észtországba érkezésük első és hetedik napján negatív eredménnyel. A három uniós tagállam lekerült a sárgalistáról, miután az elmúlt 200 napban százezer lakosonként több mint 100.000 fertőzést regisztráltak.

így vörös lista Észtország az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség alábbi országait is magában foglalja: Belgium, Bulgária, Ciprus, Franciaország, Görögország, Izland, Írország, Liechtenstein, Litvánia, Monaco, Norvégia, Portugália, Szlovénia, Svájc és az Egyesült Királyság.

Ezzel szemben minden Ausztriából, Horvátországból és Hollandiából, valamint a fent említett EU/EGT-országokból érkezett, COVID-19 ellen teljesen beoltott utazó korlátozás nélkül beléphet Észtországba, anélkül, hogy be kellene tartania a karanténkövetelményt. Annak érdekében, hogy az oltási bizonyítványt Észtországban elismerjék, a dokumentumban fel kell tüntetni, hogy a birtokosa megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által felhasználásra jóváhagyott vakcinaadagok egyikét - AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna (Spikevax), BioNTech / Pfizer (Comirnaty), Johnson & Johnson (Janssen).

Minden EU/EGT-országból érkező, COVID-19 ellen teljesen beoltott utazó korlátozás nélkül beléphet Észtországba.

Emellett mentesülnek a szűrés és a karantén szabályai alól azok az utasok is, akik gyógyulási igazolással rendelkeznek, amely igazolja, hogy birtokosa az elmúlt 180 napban megbetegedett. "A vizsgálati és karanténkövetelmény nem vonatkozik azokra az emberekre, akiket az elmúlt 19 hónapban teljesen beoltottak a COVID-180 ellen, vagy akik az elmúlt XNUMX napban gyógyultak fel a betegségből, és akiket az orvos egészségesnek nyilvánított.".

Továbbá, mivel a fertőzések aránya Dánia, San Marino és Spanyolország csökkent, az országok továbbléptek sárga lista. Következésképpen minden be nem oltott utazót, aki e három ország valamelyikéből érkezik Észtországba, COVID-19-tesztet kell végezni. Ha az utasok PCR-tesztet végeznek, az eredmény nem lehet régebbi 72 óránál, ha pedig antigéntesztet végeznek, akkor az eredmény nem lehet régebbi 48 óránál.

Ha az utasok nem tudnak negatív teszteredményt adni Észtországba érkezésük előtt, megérkezésükkor meg kell vizsgálni őket, és az eredmény megszerzéséig el kell különíteni őket. Észtország sárgalistáján Dánia, San Marino és Spanyolország mellett a következő országok szerepelnek: Andorra, Finnország, Németország, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Málta, Románia és Svédország.

A sárgalistán szereplő EU/EGT-országok valamelyikéből érkező, beoltott és felépült utazókkal kapcsolatban a hatóságok hangsúlyozták, hogy korlátozás nélkül mehetnek be.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.